Meteoalarm

Spletna stran www.meteoalarm.eu vam zagotavlja najbolj ustrezne informacije, da se pripravite na ekstremne vremenske razmere, v kolikor se pojavijo kjerkoli v Evropi. Legendo in barvno lestvico najdete pod opozorilnimi kartami. 

Slovenija:
Danes

Jutri

Barvna lestvica

2

 

 

Bela: Manjkajoči, nepopolni, neosveženi ali nezanesljivi podatki.

Zelena: Posebna pozornost v zvezi z vremenskimi dogajanji ni potrebna.

Rumena: Vreme je potencialno nevarno. Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti informirate o predvidenih vremenskih razmerah in ne tvegajte, če ni potrebno.

Oranžna: Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Materialna škoda in žrtve so zelo verjetne. Bodite zelo oprezni in se redno informirajte o podrobnostih v zvezi z vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Rdeča: Napovedane vremenske razmere so zelo nevarne. Napovedani so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju lahko nastanejo večja materialna škoda in nesreče, ogrožena so človeška življenja. Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe.

Legenda

Veter
Sneg/Led
Nevihte
Megla
Izjemno visoke temperature
Izjemno nizke temperature
Obalni dogodek
Požari v naravnem okolju
Snežni plazovi
Dež

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir: Meteoalarm