Pripravite dežnike, dež v presledkih ves teden. Toplo.

 

Pred nami je nekoliko večje poslabšanje vremena, ki bo trajalo v presledkih praktično cel naslednji teden. Prva v seriji atlantskih motenj nas bo dosegla jutri z vremensko fronto, ki nas bo prešla s ponedeljka na torek.

Ponoči se bo pooblačilo, padavine se bodo že zjutraj pojavljale v zahodnih in osrednjih krajih in se popoldne in zvečer razširile tudi proti vzhodu, pihal bo jugozahodni veter. Temperature čez dan bodo med 10 °C in 15 °C, na vzhodu in na Primorskem do 18 °C. V noči na torek lahko pričakujemo kar obilno deževje. V torek bo sprva oblačno in deževno, dež bo čez dan od zahoda postopno slabel in popoldne ponehal. Na severovzhodu bo prehodno zapihal severni veter, temperature čez dan bodo med 8 °C in 13 °C, na Primorskem do 17 °C. Največ dežja je pričakovati v hribovitem svetu zahodne Slovenije, kjer bo padlo verjetno čez 100mm, drugod med 20 in 90mm.

V sredo se bo hitro pooblačilo in od jugozahoda začelo ponovno deževati, na severovzhodu bo padavin malo, pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo, najvišje temperature bodo med 10 °C in 15 °C. V noči na četrtek se bodo padavine spet precej okrepile, saj se bo ciklonsko območje pomikalo iznad zahodnega Sredozemlja proti Srednji Evropi. Sprva bo oblačno in deževno, dež bo popoldne večinoma ponehal, ponekod se bo delno zjasnilo, pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Zaradi toplega vetra kakšnega mraza ne bo, temperature čez dan bodo večinoma med 13 °C in 18 °C.

V petek bo od juga oblačnost spet hitro naraščala, popoldne se bodo padavine od jugovzhoda postopno okrepile in zajele v noči na soboto večji del Slovenije. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zvečer šibka burja, najvišje temperature bodo med 7 °C in 12 °C, na Primorskem do 17 °C.

V soboto bo sprva oblačno, občasno bo deževalo, ker nas bo dosegel najhladnejši zrak bo snežilo verjetno tja do 1300m. Vendar ohladitev ne bo trajala dolgo že v soboto čez dan bomo prišli pod občutno toplejši zrak. Ciklonsko območje bo potonilo proti obalam na severu Afrike in vremenska slika se bo hitro občutno izboljšala. V višinah bo zelo toplo za ta letni čas. Pomladne temperature na  v ponedeljek 8.novembra na višini 1500m!

Pozor: Napovedi do 5 dni so kar zanesljive, potem pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje!

Gregor Skok(ciklon.si)

Vir fotografije: weatherbell.com

Komentarji

Komentarji