6 miljard planetov, kjer je lahko življenje?

 

Astronomi iz univerze Britanske Kolumbije so tako analizirali podatke z Nasine misije Kepler, ta je ocenjevala možnost življenja na drugih planetih v “naši” galaksiji oz mlečni ( rimski) cesti.

Po njihovih ocenah je v mejah naše galaksije lahko približno šest milijard planetov, podobnih Zemlji, glede na maso, velikost, temperature, pritisk, in druge parametre, ki omogočajo, da razvrstimo telo v vesolju znotraj možnega območja za bivanje. Vsaj to trdijo strokovnjaki z univerze British Columbia, več lahko najdete v članku, objavljenem v reviji The Astronomical Journal.

“Na vsakih pet sonc v naši galaksiji, si lahko predstavljamo, da obstaja planet, ki je primerljiv z Zemljo. “Na Mlečni cesti je približno 400 milijard zvezd, od katerih je sedem odstotkov mogoče uvrstiti v takiimenovan tip G, kot je naše Sonce. To pomeni, da lahko obstaja približno šest milijard sistemov, v katerih je planet, ki spada v bivalni pas.” “S predhodnimi podatki, ki  jih je zbrala misija Kepler, smo analizirali podatke, in na vzorcu 200 tisoč zvezd,  odkrili 17 novih eksoplanetov.

 

 

Komentarji

Komentarji