Bolj poletno po 23.6, vendar…

Do konca meseca je videti da bodo višinski vetrovi nad Evropi neizraziti. To pomeni da bo glavnina padavin bolj enakomerno razporejena. V prvi polovici meseca smo bili večji del pod bolj izrazitimi jugozahodnimi do zahodnimi vetrovi in je bila kar velika razlika med kraji na zahodu in v Prekmurju, kjer je padlo precej manj padavin.Bo pa ta počasnost padavin na animaciji radarske slike nevarna za stacionarne nalive, padavine se bodo zadrževale na enem območju dalj časa…

Včeraj je bilo prisotno malo več energjje in takoj številne intervencije zlasti na Štajerskem in Dolenjskem, kjer je ponekod padala tudi toča. Danes je prišla pričakovana ohladitev s pomikom višinskega jedra proti jugovzhodu. To jedro bo več dni nad območjem Balkana, en dan bolj severno, drugi dan bolj južno in še naprej si lahko obetamo precej nestanovitno vreme. Danes je najlhadnejši dan, že jutri in v naslednjih dneh bo topleje, vendar kakega poletnega dneva kot je bil v soboto si ne moremo obetati, petindvajsetica ali malo čez bo v tem tednu možna šele ob koncu tedna, verjetno v Prekmurju.

Spodbudno je to da se bo okoli 25.junija povečala stanovitnost s krepitvijo območja visokega zračnega pritiska nad Srednjo Evropo. Vsaj tako kaže evropski model, medtem ko Američan še ne ve v katero smer bi šel. Verjetno bo takrat tudi nekaj dni vreme precej poletno in vroče s temperaturami okoli 30 °C. Tako vreme smo imeli v osemdesetih ko je na nas vplival večinoma azorski anticiklon, ki se kaže tudi sedaj.

Ob koncu meseca je videti nov vdor atlantske doline proti Sredozemlju, vendar je še predaleč za resno napoved.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, tu in tam bodo nastajale manjše krajevne padavine, ponekod bo pihal severni veter, najvišje temperature bodo med 18 °C in 24 °C, na Primorskem do 26 °C. V sredo bo padavin spet več, pretežno oblačno bo, občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, večinoma kot plohe, najvišje temperature bodo med 18 °C in 23 °C, na Primorskem do 25 °C. V četrtek bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji, v notranjosti bo ponekod zapihal jugozahodni veter, na Štajerskem pa severni do severozahodni, najvišje temperature bodo med 18 °C in 24 °C. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, na severovzhodu bo večinoma suho, drugod se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe, najvišje temperature bodo med 18 °C in 23 °C, na vzhodu do 26 °C.

Gregor Skok(ciklon.si)

Vir fotografije: weatherbell.com

 

 klikni👍KONFETERIJA DANEV👍

V Kopru “na stopničkah”

Svojo trgovino čudovitih izdelkov, kateri nahranijo našo dušo, razveselijo naše srce in negujejo naše telo, smo obogatili z Azijskimi čaji, Marsejskimi mili, Avstralskim ingverjem, Italijanskimi konfeti, sladkimi bonboni, Kalabrijsko likviricijo – sladki koren, Napoletansko-Sicilijanskim kandiranim sadjem, čokoladni dražeji, praline in večno znane Giandujotti ter preostalimi darili za razne priložnosti in z obljubo, da to še ni vse. Saj se vsak teden v trgovini znajde nov izdelek, nove ideje in še in še novih izzivov v prodaji.

Komentarji

Komentarji