Kdaj se bo vreme stabiliziralo?

Prva dekada v juniju se bo končala s precej spremenljivim in hladnim vremenom. Danes je ponekod po nižinah malo čez 10 °C, ponekod na vzhodu se je pokazalo tudi nekaj sonca. Toda nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v naslednjih dneh, čeprav bo sonca bistveno več kot danes. Razlog je v ciklonskem območju ki se obnavlja v Genovskem zalivu in prinaša obilne padavine zlasti nad območje Furlanije Julijske Krajine.Šele v četrtek se bo začelo ciklonsko območje pomikati nad območje Balkana, vreme ne bo več tako spremenljivo, vseeno pa bo lahko nastalo nekaj ploh in neviht. Ob koncu tedna bo več sončnega vremena, na severovzhodu pa bi lahko prilezli celo do +30 °C.

Druga dekada v juniju tudi ne bo prinesla bistvene spremembe, nad severnim delom Evrope bo obsežno območje visokega zračnega pritiska, kar pomeni da bo odprta avtocesta ciklonskim območjem z Atlantika da se bodo spuščala proti Sredozemlju.(sliki 4 in 5) Nekateri modeli so pred dnevi sicer imeli možnost Afričana z poglobitvijo kaplje nad zahodnim delom Sredozemlja. Vendar izračuni se iz zagona v zagona nagibajo k vnovični ohladitvi in padavinam od ponedeljka 15.junij naprej. Verjetno pa se bo vreme poslabšalo že v nedeljo, ko bodo v popoldanskem času spet nastajale krajevne plohe in nevihte.

Jutri bo večinoma oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, najvišje temperature bodo med 16 °C in 22 °C. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ponekod bo zapihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 18 °C in 23 °C. V četrtek bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, drugod bo več sončnega vremena, zlasti na zahodu in ponekod v osrednji Sloveniji se bodo še pojavljale krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 18 °C in 25 °C. V petek bo sončno in topleje, najvišje temperature bodo med 22 °C in 28 °C.

Gregor Skok(ciklon.si)

weatherbell.com

 

Kapitanija Koper, zasidrani v sladkem Klikni 😉👍

 

Komentarji

Komentarji