FOTO: Ohromljena tudi Šaleška dolina

Tudi na območju Šaleške doline ponekod že nekaj dni vladajo izredno razmere. Podiranje in lomljenje dreves se je sicer nekoliko umirilo, vendar je brez električne energije še vedno veliko ljudi. Ceste so bolj ali manj očistili, vendar še vedno ostaja dejstvo, da je sprehod po gozdu smrtno nevaren, saj so drevesa polna žleda. Ponoči se je stanje spet nekoliko poslabšalo.

DSC_0978
Velenje
Foto: Aleš Rozman

Iz Elektra Celje so sporočili, da je ponoči prišlo do rahlega poslabšanja, vnovičnega lomljenja vej. Na celotnem območju, ki ga pokriva Elektro Celje je bilo ob 7. uri brez napajanja 3.895 odjemalcev. Največ težav je na območju Koroške (Vuzenica, Poljana, Mislinja), Šaleške doline (Andraž, Lokovica, Velunja), Savinjske doline (Logarska Dolina, Ljubno, Citrija, Zadrečka Dolina), na širšem Celjskem območju (Paški Kozjak) in Krškega (Brestanica, Planina). Pri vzpostavljanju napajanja si tudi v Elektru celje pomagajo z agregati, iz Avstrije so prejeli šest agregatov, slovenska vojska pa jih je priskrbela osem.

Šaleška dolina z okolico (Foto: Marko Gorjup, Media center)

Na pomoč v Mislinjo prišli vojaki

Na Koroškem so med najbolj problematičnimi odmaknjena območja, med drugim občini Podvelka in Mislinja. Na pomoč v občino Mislinja je prišla ekipa 20 vojakov Slovenske vojske, ki so jih zaradi varnosti in poznavanja terena porazdelili v mešane ekipe skupaj z gasilci in drugimi intervencijskimi službami. V Mislinji imajo elektriko, medtem ko je na več ostalih območij občine večinoma ni.

V občini sicer “kronično primanjkuje” agregatov, vodooskrba pa poteka normalno. Na več kmetijah so zaradi nedostopnosti in izpada elektrike morali zavreči namolzeno mleko, strahovit je bil problem odsotnosti signala mobilne telefonije, je povedal župan Mislinje Franc Šilak.

Stanje v mestu Velenje (Foto: Aleš Rozman)

Glejte tudi: IZREDNE NOVICE: Ekstremne vremenske razmere

Aleš Rozman 

Komentarji

Komentarji

Dodaj odgovor