Ne samo žled, na Notranjskem tudi poplave

Zaradi zasičenosti kraškega podzemlja z vodo se bodo v prihodnjih dneh najverjetneje močno povečevale ojezerjene površine na območjih kraških polj in Pivške kotline. S poplavami se že soočajo v vasi Bač in v občini Ilirska Bistrica. Na teh območjih so prav tako celotno noč bile prisotne gasilske ekipe, ki so ljudem pomagale s prečerpavanjem vode. Čez noč je sicer voda nekoliko upadla, vendar bo v naslednjih dneh spet močno povečana.

gsg

V vasi Bač v občini Ilirska Bistrica se prebivalci še vedno borijo z naraslimi vodami. Poplavile so več objektov, pristojne službe pa so na terenu. Zaradi razmer so na terenu gasilci pomagali celo noč. Včeraj je bilo zalitih okoli 20 objektov, danes nekaj manj, vendar se lahko zadeve v prihodnjih dneh drastično poslabšajo.

Na Agenciji za okolje opozarjajo, da se bodo v prihodnjih dneh zaradi zasičenosti kraškega podzemlja z vodo povečevale ojezerjene površine na območjih kraških polj in Pivške kotline.

031460s-HIDROPOZOR_20140203_1600

Kot je za 24ur.com povedal Andrej Pečenko, bodo kraške reke problematične, ker je podzemlje polno. V prihodnjih dneh bodo Slovenijo znova zajele padavine, ki k sreči ne bodo obilne, prav tako pa se bo začel taliti žled. Taljenje ne bo nenadno, ampak v več dneh, je napovedal Pečenko.

Ker se lahko zadeve res močno zaostrijo, bodo danes pristojne službe poskušale tok vode, ki teče proti vasi Bač, preusmeriti stran od vasi. Dvig vod pa je v prihodnjih dneh na teh območjih žal neizbežen.

sas
Kot, da žled še ni dovolj …

61384555

Aleš R.

Komentarji

Komentarji

Dodaj odgovor