PROMET: Številne ceste še vedno zaprte

Padavine so danes dopoldan ponehale, stanje na cestah, ki niso ogrožene z drevesi se je zato izboljšalo, saj se žled na posoljenih cestah topi. Vseeno ostajajo številne ceste zaradi izrednih razmer, ki jih je povzročil žled, zaprte! Preden se odpravite na pot, poglejte če so ceste na vaši poti normalno prevozne. Še vedno so zaradi žleda na drevesih možne nove zapore cest.

Stanje na cestah

Untitled
Vir: Prometno informacijski center

03.02.2014, 16:10 …

ČISTO SVEŽE NOVICE LAHKO SPREMLJATE TUKAJ

Zaradi podtrih dreves in električnih drogov so zaprte številne ceste, obstaja pa tudi nevarnost padanja ledenih sveč z vseh viaduktov in mostov.Na gorenjski, pomurski in dolenjski avtocesti je zaradi izpadov električne energije občasno slabša osvetljenost v vseh predorih. Zaradi več poškodovanih varovalnih ograj ob avtocestah je povečana nevarnost, da vozniki naletijo na živali na cesti.

Prometne nesreče:
– na štajerski avtocesti na izvozu Dramlje je oviran promet v smeri Ljubljane.   
Pomembnejše glavne in regionalne ceste:
– Ljubljana – Kočevje med Ortnekom in Žlebičem je promet dovoljen samo za osebna vozila.Na štajerski avtocesti je zaradi podrtih dreves na počivališču Polskava proti Ljubljani zaprt uvoz, pred priključkom Celje – vzhod pa je oviran promet proti Ljubljani.

Na primorski avtocesti med razcepom Nanos in priključkom Razdrto je oviran promet v smeri Kopra in v smeri Ljubljane zaradi saniranja nevarno povešenega daljnovoda čez avtocesto. Avtocesta bo predvidoma (okoli 18. ali 19. ure) zaprta v obe smeri za kratek čas, ko bodo odstranjevali led z daljnovoda.

Zaprti prelazi:
– ceste čez prelaze Predel, Korensko sedlo in Jezersko;
– cesta čez prelaz Ljubelj je zaprta na obeh straneh.

Zaradi burje je na regionalni cesti Podnanos – Ajdovščina prepovedan promet za kam prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Zaradi poledice in zimskih razmer so zaprte ceste Željne – Rog – Baza – Podturn, Hrib – Trava – Podplanina ter MP Podplanina in MP Novi Kot.

Zaradi zasneženih cestišč in snežnih plazov so zaprte ceste:
– Vresje – Sorica;
– turistična cesta Krnica – Zgornja Radovna med Zgornjo in Spodnjo Radovno;
– lokalna cesta Idrija – Vojsko;
– Žaga – Učja.

Sneg na cestišču:
– prepovedan je promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina – Col – Godovič ter na hrvaški strani MP Babno Polje

Vir: Prometno informacijski center

Težave v medkrajevnem prometu LPP

Kljub zimskim razmeram mestni avtobusi nimajo večjih zamud, je pa bilo nekaj obvozov, a zdaj tudi teh ni več, so zapisali na spletni strani ljubljanskega mestnega potniškega prometa (LPP). Večje težave so v medkrajevnem prometu LPP, saj večina linij ne obratuje zaradi zapor na cestah.

Do Tujega Grma (28) in Malega Lipoglava (29) avtobusi LPP ne vozijo. Zaradi popolne zapore ceste na Brezovici, v bližini bencinske postaje Logo, linija 6B ne vozi do Notranjih Goric. Za obveščanje in pomoč je na terenu osebje prometno operativne službe v kombi vozilih. Z LPP so sporočili, da so odprli linijo Rakitna–Podpeč, kjer lahko prestopite na 19B.

Liniji Logatec–Ljubljana in Vrhnika–Ljubljana imata obvoz po avtocesti. Zaradi zapor na cestah ne obratujejo linije v smeri oziroma iz krajev: Polhov Gradec, Šentjošt, Želimlje, Smrečje–Vrhnika, Horjul–Vrhnika, Borovnica–Vrhnika, Videm/Dobrepolje.

ŽELEZNIŠKI PROMET – Močno oviran

Zaradi žleda in podrtih dreves so težave tudi v železniškem prometu. Vremenske razmere zadnjih dni na Slovenskih železnicah ocenjujejo kot katastrofalne, saj je bila na električnih napravah in drugih naprav, ki so namenjene zagotavljanju varnosti prometa, povzročena ogromna škoda.

Na progi Ljubljana–Sežana namesto vlakov vozijo nadomestni avtobusi, ki bodo ustavljali na postajah: Brezovica, Notranje Gorice, Preserje, Borovnica, Logatec, Rakek, Postojna, Prestranek, Pivka, Divača in Sežana. Na postajah in postajališčih, ki niso navedene, avtobusi ne bodo ustavljali. V konicah med 5. in 8. uro in med 14. in 17. uro bodo avtobusi vozili vsako uro, zunaj konic pa vsaki dve uri, v okviru prometnih zmožnosti glede na vozni red vlakov. Prav tako bodo z avtobusi nadomeščeni vlaki v Koper, Ilirsko Bistrico in na Reko, so zapisali na spletni strani Slovenskih železnic.

Proga Ljubljana–Jesenice: na odseku Kranj–Jesenice je proga trenutno še vedno zaprta. Do takrat bo na relaciji Jesenice – Kranj potekal nadomestni promet z avtobusi v okviru prometnih zmožnosti. Na relaciji Kranj–Ljubljana se prevoz izvaja z nadomestno diesel vleko. Pričakovati je okoli 30-minutne zamude. Nadomestni avtobusi, zaradi težkega dostopa, ne bodo ustavljali na postajališču Globoko.

Proga Nova Gorica–Jesenice: na relaciji Jesenice–Bohinjska Bistrica, poteka nadomestni prevoz z avtobusi. Avtovlaki skozi bohinjski tunel ne vozijo.

Proga Ljubljana–Jesenice: namesto vlakov z elektro vleko se prevoz izvaja z nadomestno diesel vleko, kar pomeni manj prostora za potnike in zamude vlakov od 10 do 30 minut, navajajo na spletni strani.

Proga Maribor–Prevalje: na odseku Ruše–Prevalje je organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

Proga Šmartno–Velenje: poteka nadomestni prevoz z avtobusi, po prometnih zmožnostih.

Proga Ljubljana–Zidani Most: namesto vlakov z elektro vleko se prevoz izvaja z nadomestno diesel vleko, kar pomeni manj prostora za potnike in zamude vlakov.

Mednarodni vlaki iz Avstrije in v Avstrijo bodo tudi v prihodnje vozili z zamudo do 120 minut. Na Špilju bo predvidoma danes do 18. ure na avstrijski strani proga zaprta. Organiziran bo nadomestni prevoz, v okviru prometnih zmožnosti.

Na drugih progah bo promet predvidoma potekal v skladu z voznim redom, pričakovati pa je manjše zamude.

Vir: 24ur.com

Izredno sporočilo Slovenskih železnic:

Untitled
Vir: Slovenske železnice

A. R.

Komentarji

Komentarji

Dodaj odgovor