Na območju Pivke in Postojne vladajo izredne razmere!

Ponekod so zaradi ekstremnih vremenskih razmer zaprli tudi nekatere šole na Notranjskem. Zaradi lomljenja in podiranja dreves, drogov in potrganih električnih žic je veliko odjemalcev brez električne energije! 

Na območju občine Pivka so razmere izredne. Poveljnik pivške civilne zaščite Jože Morel je za 24ur povedal, da je na Pivškem začelo deževati v četrtek popoldne, nato pa se je na nekaterih območjih pojavil žled. Gasilci so bili po Morelovih besedah ponekod na delu vso minulo noč in so odstranjevali veje z električnih napeljav in cestišč.

V središču Pivke že več ur ni elektrike, zato sta zaprta šola in vrtec, omejeno je delo v trgovinah in zdravstvenemdomu, prav tako ne delajo v podjetju Javor, je povedal Morel.

1800235_10203201371498564_1945479650_n
Postojna
Avtor fotografije: Marina Ludvik

Številni brez elektrike

Za 24ur so v Podjetju Primorska povedali, da imajo veliko težav z dobavo električne energije. Zaradi podiranja drevja, polomljenih električnih drogov in pretrganih žic je več daljnovodov brez električne energije, posledično so v “temi” tudi prebivalci. Velik del okvar je na področju Pivke proti Postojni ter med Razdrtim in Senožečami. Z možnimi prenapajanji in omejevanji porabe poskušajo čim več odjemalcem zagotoviti izredno napajanje.

Brez napajanja je 236 transformatorskih postaj, ki oskrbujejo 10.445 odjemalcev električne energije!

Pri odpravi okvar na prizadetih področjih skupno sodeluje okoli 100 delavcev Elektro Primorske, na pomoč so sežanskim ekipam pristopile tudi ekipe iz koprske in novogoriške distribucijske enote.

Nekaj izpadov napajanja je bilo tudi na področju Tolmina in Kobarida, kjer pa so tolminske ekipe Elektra Primorska okvare že odpravile. Na Goriškem je prekinjen daljnovod iz Grgarja do Čepovana ter iz Doblarja do Kanala. (24ur.com)

Zaprepadeni domačini

“Skozi mestni park se sploh ni možno prebiti zaradi vsega polomljenega drevja, glavna cesta je pokrita z vejami, čeprav jih že cel dopoldan odstranjujejo,” je za zurnal24.si poročal bralec iz Postojne. Potniki so zjutraj na železniški postaji zaman čakali vlak več kot eno uro in na koncu ostali doma. Elektrike je prvič zmanjkalo ob 5. zjutraj, električni kabli pa so povešeni skoraj do ceste.

“Sadovnjak je popolnoma uničen, vseh 40 dreves. Jaz se bom kar zjokala,” je povedala ena izmed bralk Žurnala, ki jim je žled uničil vrtove.

1555387_10152166414204144_2013449193_n
Stanje v Pivki
Avtor: Bralec 24ur.com, Martin

Zaprte nekatere šole

Zaradi vremenskih razmer so danes zaprte nekatere šole na Notranjskem. Ravnateljica Osnovne šole Prestranek Nataša Režek Donev je za 24ur dejala, da danes nimajo pouka, prav tako pa je zaprt vrtec. Za otroke, ki so že prispeli v šolo in vrtec, bodo poskrbeli. Po njenih podatkih pouka prav tako nimajo na osnovnih šolah v Pivki in Knežaku.

Zaradi obilice snega ter žleda, posledično slabše prevoznosti cest na Banjški planoti so danes ostala zaprta tudi vrata Osnovne šole Čepovan. K odločitvi o zaprtju je pripomoglo tudi, da so uporabniki v Čepovanu ostali brez električne energije.

Fotografije, ki so jih poslali poslušalci radia Capris … 

Vir podatkov: 24ur.com, Žurnal, Radio Capris

GLEJTE TUDI: Sneg in žled povzročata težave, na JZ možne tudi poplave!

Aleš Rozman

Komentarji

Komentarji

Dodaj odgovor