Snežilo je tudi ponekod v Dalmaciji!

Sneg je v torek pobelil tudi hrvaško obalo, snežilo je na otoku Brač, pa tudi na območju Zadra in Šibenika ter v notranjosti Dalmacije. Zaradi snega in ledu na ulicah so šibeniške mestne oblasti odpovedale današnji jutranji pouk v mestnih osnovnih in srednjih šolah, so sporočili na spletni strani mesta Šibenika.

dalmacija

Šibeniške mestne oblasti so na svoji spletni strani sporočile, da bodo zaradi snega in leda na ulicah odpovedale jutranji pouk v mestnih osnovnih in srednjih šolah. Če bodo pouk odpovedali tudi v četrtek, še ni znano, so pa vremenoslovci tudi za danes napovedali možnost rahlega sneženja v Dalmaciji, še posebej na jugu, na območju Dubrovnika.

Trenutno sneži v severozahodnih in vzhodnih delih Hrvaške. V notranjosti države (v Gorskem kotarju) je snežna odeja ponekod visoka že 40 centimetrov, v Karlovcu je zapadlo 30 centimetrov snega, v Zagrebu okoli 15 centimetrov, v Slavoniji pa med deset in 25 centimetri.

Burja ovira promet
Iz Hrvaškega avtokluba (Hak) so ob tem sporočili, da močna burja ovira promet na avtocesti Reka-Zagreb med Kikovico in predorom Tuhobić. Na številnih lokalnih in državnih cestah v Liki in notranjosti Dalmacije je prepovedan promet za tovornjake s priklopniki.

V naslednjih dneh dež

V naslednjih dneh bodo tudi Hrvaško zaznamovale padavine. Sneg bo v noči na četrtek od juga prehajal v dež, do jutra pa bo snežilo le še v nekaterih predelih ob meji s Slovenijo. Oblačno in občasno deževno vreme se bo nadaljevalo vse do konca tedna. Sprva bo najmanj padavin na vzhodu in severovzhodu Hrvaške, v nedeljo pa bodo tudi tam padavine pogostejše.

Vir fotografij: www.sibenik.in

Aleš Rozman

Komentarji

Komentarji

Dodaj odgovor