OSUPLJIVO: Vrtinec vetra pognal mačke v zrak!

Močna nevihta, ki je v začetku tega tedna zajela del Velike Britanije je glede na podatke iz BBC s seboj  prinesla močne nalive ter sunke vetra. Zaradi nevihte je ostalo na tisoče ljudi brez električne energije. Poročajo pa predvsem o mačkih, ki so dobesedno lebdeli v zraku zaradi vrtinčastega vetra. 

Ja, prebrali ste prav. “Catnado”, kot so ga poimenovali Angleži, oziroma Mačji tornado, ki je “nafilan” z mački, se je dejansko zgodil.

Glede na poročanje priče dogodka, ki se je zgodil v Chobham, Surrey v Angliji je “mini tornado” v zrak dvignil konjušnico in jo razbil. Močni vetrovi v obliki lijaka so potem v zrak pobrali še večjo količino divjih mačk.

“Na dvorišču imamo štiri divje mačke, ki so bile v času dogodka dvignjene v zrak za skoraj dva metra. Mačke so krožile po zraku kot velika papirnata vrečka”, je za BBC povedala očividka Shirley Blay.

Nevihta je nadaljevala svojo pot tudi v torek, zato je Angleška okoljska agencija vse  skupnosti po južnem delu Anglije opozorila, naj se pripravijo na mogoče poplave.

Na srečo ni bilo resno poškodovanih  iz “mačjega tornada”, za razliko iz izmišljenega filma “Sharknado”, kjer nevihta iz globine morja “stepe” naravnega največjega ubijalca na zemljo, kjer potem morski psi pogrizejo nič hudega sluteče žrtve.

flying-cats
Simbolična fotografija mačkov v zraku
Vir: Ibtime.co.uk
galley-common-warwickshire-mini-tornado-swept-through-saturday
Upostošenje v skupni kuhinji v Warwickshire
Vir: Ibtimes.co.uk (Gilles Latcham)
chobham-tornado-ruins-playhouse
Mini tornado uniči otroška igrala
Vir:Ibtimes.co.uk (Wellsy Alan)

 

Vir: Huffington Post

Maja Emeršič

Komentarji

Komentarji

Dodaj odgovor