Ekskluzivno: Intervju z Mišom Alkalajem!

Če nas redno spremljate, ste že velikokrat zasledili članke o dvomih globalnega segrevanja. Ali te trditve držijo in ali nam politika in razni lobiji res prikrivajo pravo resnico, smo vprašali mag. Miša Alkalaja. Vprašali smo ga tudi, kaj meni o letošnji zimi. Z nekaterimi odgovori boste presenečeni.

alkalaj
mag. Mišo Alkalaj
Vir fotografije: www.jana.si

Intervju MIŠO ALKALAJ

 
Mišo Alkalaj, magister matematike, vodja centra za mrežno infrastrukturo na Inštitutu Jožefa Štefana, je najglasnejši skeptik teorije o globalnem segrevanju.

 

  • Kot je večini znano, je glavni krivec za segrevanje ozračja ogljikov dioksid CO2, ampak ali je to res?
  • Večina vas je mnenja, da je iz leta v leto več skrajnih vremenskih pojavov. Ampak ali to res drži?
  • Vemo, da so vedno višje obdavčitve in plačevanje dajatev za okolje, predvsem za CO2. Zakaj?
  • Nas v prihodnosti čaka ledena doba ali obdobje vročine? …

Na vprašanje: “Menda nas po napovedih čaka zelo mrzla zima. Kaj se dogaja: kaj posebnega ali preprosto – vreme?” nam je Mišo Alkalaj odgovoril: 

Res, nemški mediji že poročajo o “najbolj hladnem in zgodnjem začetku zime v 200 letih” (na primer, RTL, DW), nemška mesta pripravljajo rekordne zaloge peska in soli za posipanje cest. V Južni Dakoti v ZDA je že zapadlo preko meter snega in mraz je pomoril stotine glav živine. WeatherAction in še mnogi britanski analitiki, ki so v preteklosti najbolje zadeli srednjeročne napovedi, predvidevajo “najhujšo zimo v desetletjih”. Po drugi strani britanska uradna meteorološka služba Met Office trdi, da bo zima mila in topla – ampak prav Met Office je v zadnjih letih močno zgrešila srednje – in dolgoročne napovedi.

Ker se je ogrevanje podnebja ustavilo pred skoraj 17 leti, je seveda bolj verjetno, da bo zima 2013/14 hladnejša od 2012/13 kot da bi bila toplejša.

VEČ ZANIMIVIH ODGOVOROV NA VPRAŠANJA SI LAHKO PREBERETE TUKAJ: Intervju MIŠO ALKALAJ

Sorodni članki, ki pravtako govorijo o dvomih globalnega segrevanja:

Ekipa ciklon.si

Komentarji

Komentarji