FOTO: 100 najboljših fotografij ledenega oklepa

Žled, ki se je nabral v preteklih dneh, je bil tarča mnogih fotografov! Zbrali smo nekaj udarnih fotografij.
Pregled fotografij pove več kot besede, zato si poglejte to moč narave … 

Zbrali smo tudi bogat predal novic, ki ga bomo v naslednjih dneh še dopolnjevali. Kliknite TUKAJ!

Preberi več… “FOTO: 100 najboljših fotografij ledenega oklepa”

VELENJE: “Drevesa se podirajo kot v filmu.”

Stanje vremena ta vikend se bo definitivno vpisalo v zgodovino. Razmere so se zaradi kombinacije dežja in mraza danes zaostrile tudi na območju Šaleške doline. Na območju Velenja so gasilci imeli polne roke dela. Najhuje pa je v okoliških krajih, kjer se predvsem po gozdovih drevesa podirajo kot na “fronti”. Tudi v okolici znamenitih Šaleških jezer je danes padlo ogromno dreves. Po poročanju našega fotografa, je se je pokanje in podiranje dreves na tistem območju slišalo praktično neprestano.

Preberi več… “VELENJE: “Drevesa se podirajo kot v filmu.””

FOTO: Pestro vremensko dogajanje tudi v Šaleški dolini

V Šaleški dolini smo bili včeraj dopoldan priča obilnemu sneženju. Le v nekaj urah je padlo okrog 17 cm novega snega. Zvečer je sneg postopno prešel v dež in pričelo je zmrzovati. Zjutraj so se ljudje v Šaleški dolini prebudili v leden oklep. Ponekod se je podrlo nekaj dreves, večjih težav pa na območju Šaleške doline ni bilo. Na terenu je bil naš urednik portala, Aleš Rozman. 

Preberi več… “FOTO: Pestro vremensko dogajanje tudi v Šaleški dolini”

FOTO: Snežna idila na Štajerskem

Sneg v okolici Limbuša

Včerašnji ciklon je 2 decimetra (20 cm) za sabo pustil tudi v večjem delu Štajerske. Fotografije spodaj prihajajo iz okolice Limbuša pri Mariboru, kjer je zapadlo 20 cm snega. Fotografije je okrog 9. ure dopoldan posnel naš Kristijan Cizerl …

Preberi več… “FOTO: Snežna idila na Štajerskem”

FOTO: Snežna idila tudi v Velenju

Včeraj, 24.1.2014, smo bili deležni prvega oblilnejšega sneženja tudi po nižinah Slovenije. Ponekod na jugovzhodu in vzhodu je padlo tudi do 30 cm novega snega. Na območju Savinjske regije je do poznega večera, ko je sneženje ponehalo, padlo od 5 do 15 cm, najmanj prav v Velenju, kjer je za manj snega poskrbel fen (veter, ki suši padavine). 

Preberi več… “FOTO: Snežna idila tudi v Velenju”