PREVIDNO MOŽNE MOČNE NEVIHTE!

Sobota 22.6 bo zaradi turboletnega ozračja, lahko po Sloveniji in bližnji okolici prinesla močnejše nevihtne pojave. 

Prve plohe in nevihte bodo že dopoldan, glavnino pa se pričakuje od okoli poldneva naprej. Najprej na JZ-Z, SZ potem pa še v preostalih predelih. Na SV in JV bodo nevihte še tudi pozno zvečer. Tam je tudi največja nevarnost neurij.

Nevihte bodo tudi na Obali.

Oranžna: Nevihte, krajevno močnejše z nalivi, sunki vetra in točo( do 3cm).  50%

Vijola: Nevihte z nalivi, nenadmimi močnimi sunki vetra iz spremenljivih smeri lahko tudi vrtinčast. Ter lahko tudi točo (+3cm) 60%

*ob morju je predvsem nevarnost zaradi nenadnih sunkov vetra in kakšen naliv. A tudi toča kje v  Istri ni izključena 

Ob morju so nevihte najbolj verjetne okoli poldneva in zvečer. Na SV in JV pa predvsem pozno popoldan-zvečer

Na območju S.Jadrana ( zlasti Benetk) -možen pojav vodnih tromb.

Zelo močne nevihte so možne tudi v Italiji pri Benetkah ali malo bolj južno od njih, ter na Hrvaškem (območje Slavonija, pa okolica Karlovca in na meji z Slovenijo) in nenazadnje na Madžarskem ob meji s Slovenijo. Na teh območjih se lahko razvije tudi vrtinčast veter- tornado.

Opomba:

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. 

 

 

Opozorilo zaradi razlivanja rek.

V ponedeljek čez dan in v noči na torek bodo močneje narasle reke v južni Sloveniji, nekatere se lahko razlijejo ob strugah. 
V prihodnjih dneh se bo gladina vode na ojezerjenih poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa ponovno poviševala. Nekoliko se bodo povečale tudi poplavljene površine na Ljubljanskem barju.

Arso

Pričakujemo nalive, sneg, nevihte in poplave!

Osveženo: 19:30

Pred nami je pester ponedeljek, ki bo ponekod lahko povzročil ne-malo vremenskih nevšečnosti. Na severu države pričakujemo sneg, na jugu nevihte, povsod po državi pa bodo močneje narasle reke, potoki in hudourniki. Nekatere reke, potoki in hudourniki lahko poplavijo v širšem obsegu!

Preberi več… “Pričakujemo nalive, sneg, nevihte in poplave!”

ZADNJE NOVICE: Razmere se izboljšujejo, težavo zdaj povzroča otoplitev

Zaradi manjše otoplitve je ledeni oklep začel popuščati, vendar se zaradi tega nevarnost padanja vej in dreves ni zmanjšala, temveč povečala! Izogibajte se zadrževanju pod drevjem in napušči stavb, saj res obstaja velika nevarnost lomljenja in padanja vej in ledu, marsikje pa se danes drevesa rušijo bolj kot včeraj! Uradi in šole tudi na najbolj prizadetih območjih znova odpirajo vrata. Gasilcem pomaga tudi 400 vojakov. 

Preberi več… “ZADNJE NOVICE: Razmere se izboljšujejo, težavo zdaj povzroča otoplitev”