Namesto pomladi obilen sneg (1976)

Eno od najbolj zanimivih sneženj v zadnjih desetletjih je zaznamovala velika dnevna količina novozapadlega snega. 9.marca 1976 je v severnem delu Notranjske padlo 50-70cm, ponekod v južnem delu Notranjske pa celo do 100cm novega snega. Obilno sneženje ni sneženje ni obšlo niti Istro in Obalo, kjer je zapadlo med 10 in 30 snega.

Američani napovedali dobro zimo

Ameriški meteorološki portal Accuweather je v sriedo 5.11.2014  objavil prvo svojo sezonsko napoved za zimo 2014/2015. Pod napoved se je podpisal meteorolog Eric Leister. Po topli oziroma zelo mili zimi 2013/2014 v večjem delu Europe, ko je bilo snega zelo malo in nadpovprečno toplo. Accuweather predvideva nekaj povsem drugačnega za zimo, ki je pred vrati. Preberi več… “Američani napovedali dobro zimo”

Nevihtni oblaki v objektivu Camille Seaman

Fotografinja Camille Seaman, ki je znana po svojim zgodnjim slikam velikih polarnih ledenih gor, je tokrat namenila svojo pozornost drugemu naravnemu pojavu: nevihtni oblaki nad ameriškim Srednjim zahodom. Ona se je pridružila izkušenim »lovcem na nevihte« in se osredotočila na iskanju posebnega tipa oblakov – super celic. 22 junija 2012 v zahodnem delu Nebraske ji je uspelo najti veliko super celico in jo posneti na različne načine. V tej zbirki boste videli njena dela.

vir:http://www.bigpicture.si

Kopiranje slik brez predhodnega dovoljenje prepovedano!