10 najbolj ekstremnih vremenskih pojavov v letu 2013 (ZDA)

Ekstremni vremenski dogodki in izgube zaradi naravnih katastrof so se v ZDA začeli beležiti že pred letom 1980 in od tedaj trend le teh narašča in nam pove, da bodo nekateri dogodki postali vedno bolj pogosti in intenzivni. Raziskovalni analitik iz agencije WRI v ZDA Forbes Tompkins pravi, da bodo ti ekstremi, ki se pojavljajo danes in ki so se pojavljali v letu 1980, postali stalnica v našem življenju in jih bomo žal morali sprejeti. 

Preberi več… “10 najbolj ekstremnih vremenskih pojavov v letu 2013 (ZDA)”

Neverjetna lepota naravnih nevšečnosti

Fotograf Mike Hollingshead že od leta 1999 lovi najnevarnejše vremenske pojave na Zemlji. V svoj objektiv lovi tudi močne nevihte, z območij zveznih držav kot so Nebraska, Lowa, Dakoti. Zaradi tornadov, supercelic, mammutusov (oblaki) in drugih podobnih ekstremov prepotuje tudi več kot 20.000 km, da v svoj objektiv ulovi in prikaže tudi drugo plat naravnih nesreč – lepoto teh ekstremov. 

Preberi več… “Neverjetna lepota naravnih nevšečnosti”

Tornado dvignil v zrak avtomobil, v katerem sta bila mati in otrok

V osrednjem delu ameriške zvezne države Oklahoma so spet divjali tornadi, ki jih je spremljalo močno deževje. Umrlo je pet ljudi, okoli 50 jih je poškodovanih. V Oklahoma Cityju pa preglavice povzročajo tudi poplave.

video:

Na Oklahoma City in predmestja je ob največji prometni konici udarila vrsta tornadov, ki so povzročili zmešnjavo na mestni obvoznici s prevrnjenimi avtomobili in tovornjaki. Vozniki so se, kjer so se lahko, zatekali v predore. “Prestrašila sem se, da bom obtičala v prometu,” je za BBC povedala 30-letna Brandi Vanalphen. Preberi več… “Tornado dvignil v zrak avtomobil, v katerem sta bila mati in otrok”

Toča do 7cm in tornadi v ZDA, danes spet nevarno !

ZDA – sobota je prinesla nova neurja, najhuje je bilo po napovedih v Kansasu, kjer se je pojavilo tudi nekaj tornadov in ogromna toča celo do 7cm ! Novi tornadi se pričakujejo že danes.

Prispevek ameriške tv

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy