Sodelovanje

Portal ciklon.si z ekipo že kar nekaj časa sodeluje tudi z različnimi mediji, portali, organizacijami. V nadaljevanju so na kratko predstavljeni posamezni »sponzorji«.

Sponsors

Radio Capris

Radio Capris je slovenska komercialna radijska postaja, s sedežem v Kopru. Po podatkih poslušanosti Mediane je najbolj poslušana komercialna radijska postaja v Obalno kraški regiji. Oddajati je pričela 24. decembra leta 1993. Začetne korake je naredila peščica ljudi, ki se je v 15. letih izmenjevala, povabila k sodelovanju kopico avtorjev, ki s svojimi idejami in ustvarjalnostjo še danes ustvarjajo program, ki je blizu okusu in tematikam poslušalcem v Obalno-kraški regiji.

Leto 2007 je bilo za Radio Capris prelomno: prenovili so informativni program, dodelali glasbeno usmeritev, programsko shemo pa še bolj približali okusu poslušalcev v njihovi regiji.

Velik del programa Radia Capris je namenjen glasbi, zabavi in informativnemu programu, ki temelji na novicah lokalnega značaja (predvsem Obale in Krasa). Paradne oddaje so Kikiriki (jutranji program), Od marende do kosila (dopoldanski program) in Tretja postaja (popoldanski program). (Wikipedija)

Radio Capris lahko v živo poslušate na spletni strani http://www.radiocapris.si/

Ciklon.si vsakodnevno sodeluje z Radio-m Capris. V sklopu informativnega programa imamo svoj delček pri vremenski napovedi za Obalo z zaledjem. Pravtako pa imamo svoj »kotiček« na naslovni spletni trani Radia Capris, kjer se dnevno osvežuje vremenska napoved za Obalo za 3 dni vnaprej.

Regional Obala

Že leto in pol se v slovenski Istri oz. na širšem območju Obale nahaja nov medij, to je Regionalobala. Regionalobala svoje prispevke objavlja le na spletnu na naslovu www.regionalobala.si. V tem kratkem obdobju je postal najbolj bran medij na našem območju. V avgustu so zabeližili do sedaj najvišjo število edinstvenih obiskovalcev na strani in sicer 133.000 v enem mesecu. Po velikem supehu pa se širijo tudi na območje Goriške. (Radio Capris)

Valter Grizančič s svojimi napovedmi vsak dan opozarja prebivalce Obale in Primorske, kakšno bo vreme v naslednjih dneh. Naše napovedi najdete na naslednjem spletnem naslovu: http://www.regionalobala.si/104_vreme

Neurje.si

http://neurje.si/wpneurje/

Neurje.si je vremenska spletna stran, ki temelji zgolj na vremenskih kartah, opozorilih in poročilih o vremenskih nevšečnostih. Spletna stran je letos naredila ogromen korak s prenovo portala. Idejni vodja portala je Leon Hardi, ki aktivno sodeluje tudi v sklopu Ciklon.si, kjer nam je v veliko pomoč pri tehničnem opravljanju samega portala.

Glaven cilj dela ekipe Neurje.si je, da se preko sistema obveščanja ljudi opozori in obvesti o prihajajočih vremenskih ujmah in da se poleg navadnega prebiranja novic naši obiskovalci naučijo razlikovat vremenske pojave. Polek aktivnega osveščanja in obveščanja pa si lahko vsak obiskovalec ogleda tudi »rubriko« iz minute v minuto, ki je dosegljiva na naslovni strani.

Z neurje.si najaktivneje sodelujemo v poletnem času oz. v sezoni nevihtnih pojavov. Takrat je velik poudarek predvsem na lovljenju neviht in opozarjanju pred raznimi poletnimi vremenskimi nevšečnostmi. V zimskem času opozarjamo na višino novozapadlega snega, količino padavin in druge nevšečnosti, ki so značilne za zimski čas.

Na spletni strani Neurje.si najdete tudi veliko drugih produktov, ki bodo po predvidevanjih precej napredovali v letu 2014. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj takih produktov, ki jih izvaja ekipa Neurje.si.

Neurje poročaj – Iz minute v minuto

V tovrstnem delu se obiskovalce obvešča o vseh vremenskih dogodkih, ki so se pripetili v zadnjih urah. V vsakem poročilu so na voljo informacije, ki opisujejo vsak vremenski pojav ali dogodek. Prav tu lahko vsak obiskovalec postane del naše skupnosti, namreč preko obrazca za poročanje nam lahko pošljete vsa vaša vremenska videnja, ki jih lahko takoj objavimo na naslovnico. Gre namreč za aktivno obveščanje obiskovalcev, kot je to aktivno tudi v drugih državah po Evropi in Svetu.

Storm Alarm Maps

Vremenski obeti so bili aktivni že prejšnje leto. V novo obdobje prihaja ekipa neurje.si z sodobnejšim zemljevidom, ki je licenciran s strani googla. V prihodnji sezoni boste tako imeli odličen vpogled v vremenska opozorila z naše strani. Vremenska opozorila bomo upravljali v sodelovanju z nekaterimi člani ekipe ciklon.si.

Neurje zemljevid

Neurje zemljevid. Gre za interaktiven zemljevid z vsemi vašimi videvanji in našimi poročili. Skozi vso leto se zbirajo informativni podatki o vremenskih pojavih, ki se nato obeležijo na zemljevid.

Reportaže lovov na nevihte – Storm chases

Ker je najljubši hobi ekipe neurje.si lov na nevihte vam bodo v prihodnjem letu postregli z obilo reportaž z lova na neviht, kajti v novo leto bomo naredili velik korak z našim delovanjem – nameravamo omogočit »livestream« vseh lovov.

Neurje TV

Kot je že zgoraj omenjeno je želja omogočiti livestream vseh lovov na nevihte javnosti. Poleg ogleda v živo pa si boste lahko v novi sezoni ogledali tudi video reportaže v zvezi z nevihtno sezono.

 

logo (1)

Obala.net

http://www.obala.net/

ObalaNET je spletna skupnost prebivalcev in simpatizerjev Obale oz. geografskega področja, ki ga pokrivajo občine Koper, Izola in Piran. Včasih se to področje poimenuje tudi Slovenska Istra ali Južna Primorska.

ObalaNET je namenjena informiranju obalnega prebivalstva in izmenjavi mnenj o dogajanju na Obali.

Projekt ObalaNET je nastal že leta 1999, ob pomanjkanju organiziranega spletnega centra, ki bi vodil seznam dogajanja na slovenski Obali. Opazili je bilo namreč, da se na Obali ogromno dogaja, le nihče ni tega zbiral v urejeni in zanimivi celoti. Želili so vam ponuditi spletno mesto po katerem se bo razširjal prijetni vonj morja tudi sredi mrzle zime, kamorkoli, tudi na dno slovenske kotline.

To jim je tudi uspelo in kot dokaz je izjemen uspeh, ki so ga dosegli jeseni 2007, s 109.003 mesečnih uporabnikov. Ob lokalnem pokrivanju ter “majhnosti” naše obale, je bil tak doseg izjemen v Slovenskem spletnem prostoru.

ObalaNET je drugi dom vsem, ki so jim Obala in morje pri srcu. Na njenih straneh dobite najnovejše informacije o dogajanju na Obali, zanimive lokalne novice, male oglase, bloge, video posnetke in še marsikaj drugega.

Ciklon.si je na spletni strani obala.net dobil poseben »kotiček«, ki je namenjen vremenski napovedi.

s0_d8be794df1aeb0ba1ba1a50ed649c9bc_online-obala

Media Center

http://www.media-c.si/

Podjetje Media Center je mlado in dinamično podjetje na področju grafičnega oblikovanja in spletnih rešitev. Cene imajo na trgu zelo konkurenčne, kvaliteta storitev in izdelkov pa zaradi tega ne zaostaja.

Podjetje Media Center redno skrbi za odličnost ter kakovost artiklov in poslovnih daril spletnega portala ciklon.si. Sodelovanje se je pričelo z naročitvijo majic v poletju 2013, od takrat pa z podjetjem Media Center sodelujemo v vseh projektih, ki so povezani z reklamnimi artikli (majice, dežniki, koledarji, …).

logo_mc

MeteoWeb

http://www.meteoweb.eu/

MeteoWeb je Italijanska spletna stran, namenjena vremenskim novicam, spletnim kameram in drugim dejavnostim, ki so neposredno povezane z meteorologijo. Z ekipo MeteoWeb je redno v stiku Anthony Smaga.

Izjave, prispevke, intervjuje ind. smo imeli tudi že z:

TV Golico, radiem 1, radiem hit, svet24, revija Anja, Jana, podpalmo.si  in še nekaterimi drugimi portali.

Drugi sponzorji

Spodaj omenjeni sponzorji so nam pomagali pri iskanju nagrad pri nagradni igri v sklopu prodaje reklamnih majic.

8Shares