Podnebna prevara

Teza, da človeški izpusti toplogrednih plinov – predvsem ogljikovega dioksida iz izgorevanja fosilnih goriv – povzročajo nevarno ogrevanje planeta, je politično, ekonomsko in medijsko dominantna. V zadnjem času se je izraz “globalno ogrevanje” sicer zamenjal z “podnebne spremembe”, ampak osnovna poanta ostaja: človeški izpusti CO2 povzročajo ogrevanje zemlje, nevihte in poplave, suše in požare, izumiranje rastlinskih in živalskih vrst, celo potrese in izbruhe ognjenikov. Ampak ali to res drži? Preberite knjigo PODNEBNA PREVARA. 

V knjigi “Podnebna prevara” Mišo Alkalaj dokazuje, da so opažene “podnebne spremembe” posledica naravnih dejavnikov, in ne človeških izpustov. Da se podnebje v nasprotju z napovedmi Medvladne komisije za podnebne spremembe (IPCC) ohlaja, in da je celo človeška civilizacija v preteklosti doživela mnogo toplejša obdobja, davno pred množičnim izkoriščanjem fosilnih goriv.
Da “podnebni znanstveniki” ignorirajo množico znanstvenih meritev in člankov, ki teze o antropogenem ogrevanju ne potrjujejo. Ter še marsikaj – in vse potrdi s 457 viri, od medijskih poročil o ohlajanju, do znanstvenih člankov, ki (na primer) dokazujejo, da so modeli IPCC utemljeni na napačnih fizikalnih predpostavkah.

Tudi v Sloveniji že plačujemo davke na izpuste CO2 in jih bomo še več. Zato bi morali kot volilci vedeti vsaj, da teza o kritičnem vplivu človeških izpustov na podnebje še zdaleč ni tako znanstveno utemeljena, kot nas želijo prepričati predlagatelji novih obdavčitev, ponudniki “nizkoogljičnih” rešitev, in poklicni okoljevarstveniki.

Knjigo si lahko ogledate v elektronski obliki na:
www.podnebna-prevara.si

Please follow and like us:

Komentarji

Komentarji

Dodaj odgovor