Sredi prihodnjega tedna nova občutna ohladitev pomeni konec poletja?

Oblačnost vremenske fronte je že preplavila večji del Slovenije, na zahodu so začele nastajati celice, ki prinašajo krajevne plohe in nevihte in se širijo od jugozahoda proti severovzhodu. Tako da nas čaka pestro popoldne in današnja noč. Najmočnejše nevihte je pričakovati na odprtem morju in v južni Sloveniji kjer lahko nastanejo tudi supercelice. Drugod pa mislim da zaradi hitre ohladitve večjih nevšečnosti ne bo.  Preberi več… “Sredi prihodnjega tedna nova občutna ohladitev pomeni konec poletja?”

Please follow and like us:

Tudi na obali in vzhodu Slovenije julij nadpovprečno topel

V Celju je bila povprečna julijska temperatura 21,5 °C, kar je 0,8 °C nad dolgoletnim povprečjem 1993-2016. Najtoplejši julij je bil lani s povprečno temperaturo 22,5 °C, desetinko manj pa je bilo leta 2006. Najhladnejši pa leta 1996 s povprečno temperaturo +18,4 °C.  Preberi več… “Tudi na obali in vzhodu Slovenije julij nadpovprečno topel”

Please follow and like us:

V Ljubljani četrti najtoplejši julij od začetka meritev

V Ljubljani je bila povprečna julijska temperatura 23,2 °C, kar je 1,4 °C nad dolgoletnim povprečjem 1993-2016. Letošnji julij je bil lani  s povprečno temperaturo +24,3 °C. Najhladnejši v tem klimatološkem obdobju pa leta 1996 s povprečno temperaturo +19,1 °C.  Preberi več… “V Ljubljani četrti najtoplejši julij od začetka meritev”

Please follow and like us: