Poletje se bo poslovilo z afriškim anticiklonom

Manjše višinsko jedro še vedno vpliva na vreme pri nas, čeprav bi moralo biti danes že dokaj sončno je pa zaenkrat še bolj spremenljivo, pojavljajo se krajevne plohe in tudi nevihte. Precej nenavadno je bilo včeraj dogajanje ob naši zahodni meji, kjer je okoli 7 ur neprekinjeno deževalo in še enkrat se je izkazalo da so višinska jedra hladnega zraka težko predvidljiva, ker so izločena iz zahodnega toka in povzročajo meteorologom ogromno težav pri napovedih. Preberi več… “Poletje se bo poslovilo z afriškim anticiklonom”

Please follow and like us:

Super vroče poletje se počasi poslavlja

Letos je poletje res ekstremno in bo verjetno drugo najtoplejše po letu 2003. Pravo nasprotje lanskega, ker je El Nino leto je bilo pričakovati močan greben, na srečo ali na žalost je kraljeval prav nad nami, v lanskem poletju pa je bil večino časa nad Skandinavijo, kjer so se kopali v soncu in nenavadno visokih temperaturah.  Preberi več… “Super vroče poletje se počasi poslavlja”

Please follow and like us:

Tudi na obali in v Celju julij najtoplejši od začetka meritev

V Celju je bila povprečna julijska temperatura 22,5 °C, kar je 1,8 °C nad dolgoletnim povprečjem 1992-2015. Najtoplejši julij je bil letos, desetinko manj pa je bilo leta 2006. Najhladnejši pa leta 1996 s povprečno temperaturo +18,4 °C.  Preberi več… “Tudi na obali in v Celju julij najtoplejši od začetka meritev”

Please follow and like us:

Letošnji julij je bil tako v Ljubljani kot v visokogorju rekordno topel

V Ljubljani je bila povprečna julijska temperatura 24,4 °C, kar je 2,7 °C nad dolgoletnim povprečjem 1992-2015. Letošnji julij je bil tako najtoplejši od začetka meritev, drugi najtoplejši je bil leta 2006 s povprečno temperaturo +23,6 °C. Najhladnejši v tem klimatološkem obdobju pa leta 1996 s povprečno temperaturo +19,1 °C.  Preberi več… “Letošnji julij je bil tako v Ljubljani kot v visokogorju rekordno topel”

Please follow and like us: