Prvi letošnji afriški napad na južno Evropo

Po spremenljivem in razmeroma hladnem koncu tega tedna nas že na začetku naslednjega tedna čaka toplejše vreme. Včeraj so v večjem delu Evrope temperature padle precej pod povprečje za ta letni čas. Predvsem v Nemčiji, v Hamburgu se je živo srebro spustilo do -1,9 °C.  Preberi več… “Prvi letošnji afriški napad na južno Evropo”

Please follow and like us:

Druga dekada aprila v znamenju lepega vremena

Ciklonsko območje ki nam je prineslo proti koncu prejšnjega tedna poslabšanje vremena in znatno ohladitev predvsem v višinah je že daleč od nas nad Kazahstanom. Proti nam pa se od zahoda krepi območje visokega zračnega pritiska, ki prinaša stabilno in predvsem sončno in toplejše vreme. Preberi več… “Druga dekada aprila v znamenju lepega vremena”

Please follow and like us:

V Ljubljani je bil marec spet pretopel, v visokogorju povsem običajne temperature

V Ljubljani je bila povprečna marčevska temperatura 7,6 °C, kar je 0,6 °C nad dolgoletnim povprečjem 1992-2015. V tem klimatološkem obdobju je bil najtoplejši marec leta 1994 s povprečno temperaturo +10,4 °C. Najhladnejši pa je bil marec leta 1996 s povprečno temperaturo le 3,6 °C, drugi najhladnejši pa lanski s +3,9 °C.  Preberi več… “V Ljubljani je bil marec spet pretopel, v visokogorju povsem običajne temperature”

Please follow and like us: