CHEMTRAILS: Kakšna je resnica?

Chemtraili ali kemične sledi ne obstajajo oziroma so to le “navadne kondenzacijske sledi iz reaktivnih motorjev letal.” V članku vam bomo poskušali pojasniti vremenske pojave, v katere je zadnje čase začelo vse več ljudi dvomiti. 

Preberi več… “CHEMTRAILS: Kakšna je resnica?”

Please follow and like us:

Eksplozija na Luni

Ste morda 13. septembra 2013 opazili kakšno 15 kilotonsko eksplozijo? Če bi se ob 21:07 obrnili proti Luni, bi opazili, da se je na njej zabliskalo. Ta ogromna eksplozija je iz Zemlje izgledala kot zvezda, ki je tako svetla kot Severnica. To je najmočnejša eksplozija na Luni, ki so jo neposredno zaznali teleskopi vesoljske agencije NASA.

lunar-impact

Posnetek, na katerem vidimo blišč zaradi padca. Vir: University of Huelva and Institute of astrophysics of Andalusia.

Kaj je eksplodiralo?

Na Lunino površje je iz vesolja priletela skala v velikosti med 0,6 in 1,4 metra. Večji problem od njene velikosti je, da je v tla udarila s hitrostjo kar 61.000 km/h (to je 45-krat večja hitrost od nadzvočnega letenja na Zemlji)! V Mare Nubium, kotanjo zalito z lavo, je trk navrtal 40 meterski udarni krater.

Na Zemlji bi takšna skala verjetno v veliki meri izgorela že v ozračju. Videli bi nekaj spektakularno svetlih in razpadajočih krogel, ki bi švignile preko neba. Morda bi celo kakšen drobiž priletel do tal. Zemljo namreč varuje atmosfera, Luna pa je popolnoma brez zaščite.

Običajno blišči, ki nastanejo pri podobnih padcih trajajo drobec sekunde. Ta pa je svetil celih 8 sekund, preden je usahnil v sivino posnetka. NASA načrtno spremlja Luno s kamerami od leta 2005. Na ta način bomo dobili podatke o tem, kako pogosti so trki teles v Osončju in od kot vesoljsko kamenje, ki naletava v Zemljo in Luno, prihaja. Do danes so zaznali preko 300 trkov. Drugo mesto trenutno zaseda padec vesoljskega kamenja 17. marca 2013, ki je priletel s kar 90.000 km/h in navrtal 20 meterski krater.

Naše Osončje je precej bolj dinamičen in pester prostor, kot smo ga navajeni iz varnega objema Zemlje. Prikrajšani smo za marsikater padec meteoritov, električne udare Sončevih izbruhov, kozmično sevanje z visokoenergijskimi delci in podobne neprijetnosti. Pa naj tako ostane tudi v prihodnje!

Originalni posnetek padca: http://www.youtube.com/watch?v=zCFDkj2JtyA&ntz=1

 

Matic Smrekar

 

Please follow and like us:

OBRAZLOŽITEV: Zakaj se “letošnji” sneg “ne” tali?

Ker se v letošnji zimi pojavljajo dvomi glede naravnega snega in na splošno vremena, je vse več ljudi, ki še realno razmišljajo, razburjenih nad “pranjem možganov” raznih ljudi, ki so trdno prepričani v svojih glavah, da nas NATO in še kakšne druge organizacije zaprašujejo in zastrupljajo s kemikalijami, zraven pa vplivajo tudi na vreme. Ker so v te “skupine” vključeni tudi nekateri izobraženi ljudje, so nekatere trditve in članki precej strokovno napisani in prav to zavede vse več ljudi, ki žal ne razmišljajo s svojimi glavami in verjamejo vsemu, kar preberejo ali slišijo.

Preberi več… “OBRAZLOŽITEV: Zakaj se “letošnji” sneg “ne” tali?”

Please follow and like us: