Ogromna skala dobesedno poteptala hlev

Na severu Italije so 21. januarja bili priča redkejšemu dogodku. Zaradi plazu nad hišo so se odlomile ogromne skale, ki so drvele proti hiši. Največja skala je na srečo obšla stanovanjsko hišo, a je popolnoma uničila hlev, ki je stal tik ob hiši. Manjša, vendar še vedno ogromna skala, ki je skoraj zdrobila avtomobil in uničila hišo, se je na srečo ustavila tik pred zgodnjo steno stanovanjske hiše in tako na srečo ni bil nihče poškodovan. 

Preberi več… “Ogromna skala dobesedno poteptala hlev”

Please follow and like us:

FOTO: Pestro vremensko dogajanje tudi v Šaleški dolini

V Šaleški dolini smo bili včeraj dopoldan priča obilnemu sneženju. Le v nekaj urah je padlo okrog 17 cm novega snega. Zvečer je sneg postopno prešel v dež in pričelo je zmrzovati. Zjutraj so se ljudje v Šaleški dolini prebudili v leden oklep. Ponekod se je podrlo nekaj dreves, večjih težav pa na območju Šaleške doline ni bilo. Na terenu je bil naš urednik portala, Aleš Rozman. 

Preberi več… “FOTO: Pestro vremensko dogajanje tudi v Šaleški dolini”

Please follow and like us:

Na območju Pivke in Postojne vladajo izredne razmere!

Ponekod so zaradi ekstremnih vremenskih razmer zaprli tudi nekatere šole na Notranjskem. Zaradi lomljenja in podiranja dreves, drogov in potrganih električnih žic je veliko odjemalcev brez električne energije! 

Preberi več… “Na območju Pivke in Postojne vladajo izredne razmere!”

Please follow and like us:

Sneg in žled povzročata težave, na JZ možne tudi poplave!

Po državi se pojavljajo padavine, ki so najobilnejše v zahodnem delu Slovenije. Na Gorenjskem močno sneži, drugod večinoma pada leden dež. Kombinacija nizkih temperatur in ledenega dežja povzročata številne preglavice v prometu in na pločnikih, ponekod je žled podrl tudi nekaj dreves. Motnje so tudi v električni napeljavi. 

Na Primorskem obilne padavine povzročajo intenzivno naraščanje rek. Reka Reka že poplavlja! 

Preberi več… “Sneg in žled povzročata težave, na JZ možne tudi poplave!”

Please follow and like us:

FOTO: Dopoldan je obilno sneženje presenetilo vzhod države

Slovenija je v primežu padavin, ki se bodo pojavljale vse do ponedeljka. Najobilnejše padavine se pojavljajo na zahodu države, ampak tudi na vzhodu je danes dopoldan marsikje presenetljivo obilno snežilo. Napovedi so kazale drugače, vendar je zjutraj in dopoldan Dolenjce, Štajerce, Korošce in deloma Prekmurce, presenetilo obilno sneženje, zaradi katerega je ponekod v precej kratkem času zapadla precej velika količina snega.

Preberi več… “FOTO: Dopoldan je obilno sneženje presenetilo vzhod države”

Please follow and like us:

Za neočiščen avtomobil 200 evrov kazni!

Slovenija je v primežu obilnega sneženja, ki se bo predvsem na Gorenjskem nadaljevalo vse do konca tedna. Ponekod lahko tam zapade tudi preko enega metra snega! Drugod po državi bo jutri in v soboto sneg prehajal v dež, v nedeljo pa bo spet povsod, razen na Primorskem, snežilo! Če to ni potrebno, se raje ne odpravljajte na pot, če pa že morate v službo ali na kakšno nujno pot, pa preden se odpravite, očistite svoj avtomobil, v nasprotju vam lahko namreč policija “podari” 200 € kazni. 

Preberi več… “Za neočiščen avtomobil 200 evrov kazni!”

Please follow and like us: