Kakšno bo vreme v zadnjih urah leta?

Iztekajo se zadnje ure leta 2013. V tem letu je ekipa ciklon.si z vašo pomočjo naredila ogromen korak pri napredovanju. V začetku leta smo nadgradili in posodobili spletno stran, čez celotno leto pa ste lahko bili priča novim in novim manjšim projektom. Med drugim tudi najbolj uspešen projekt “Snow map”, za katerega pa upamo, da bo v naslednjem letu bolj v ospredju, saj ob letošnjem koncu leta žal ali na srečo nismo bili priča večjemu sneženju po nižinah Slovenije. Sodelovali smo tudi z različnimi mediji (Neurje.si, Radio Capris, Regional Obala, Obala.net, MeteoWeb,…), opaziti nas je bilo možno tudi v drugih medijih (Golica TV,…). Najlepša hvala vsem, ki ste nas podpirali. Posebna zahvala pa gre tudi podjetju Media Center za vso podporo pri promoviranju z raznimi artikli (majice, dežniki, koledarji,…).

Za naslednje leto Vam obljubljamo, da bodo naše napovedi še natančnejše, da boste na naših straneh našli veliko več zanimivega gradiva (novice, statistike, karte, napovedi, poročila, fotografije,…). Z vašo pomočjo lahko v naslednjem letu zrastemo v še večji portal, v sodelovanju z neurje.si pa vas bomo redno obveščali tudi o vremenskih nevšečnostih kot so neurja, poplave, veter,…

Hvala vsem obiskovalcem, da ste nas v letu 2013 kar se da podpirali!!

V LETU 2014 VAM ŽELIMO OBILO ZDRAVJA, SREČE IN USPEHA!

Preberi več… “Kakšno bo vreme v zadnjih urah leta?”

Please follow and like us:

Čist zrak za Evropo!

Predlog bo ustvaril tudi približno 100.000 dodatnih delovnih mest. Evropska komisija je sprejela nov paket ukrepov za zmanjšanje onesnaženosti zraka v EU. Paket ukrepov za čist zrak posodablja obstoječo zakonodajo in nadalje zmanjšuje škodljive emisije iz industrije, prometa, energetskih naprav in kmetijstva z namenom, da bi se zmanjšal njihov vpliv na zdravje ljudi in okolje.

Preberi več… “Čist zrak za Evropo!”

Please follow and like us:

Hude božične poplave v Veliki Britaniji!

Zadnje dni se predvsem na zahodu Evrope, natančneje predvsem v Veliki Britaniji, soočajo z vremenskimi nevšečnosti. Udaril je spet nov orkan z imenom Dirk. V preteklih dneh sta otok prizadela orkanski veter in silovito deževje, danes pa so jug in jugozahod Anglije prizadele hude poplave, zaradi katerih so morali ljudje na božično noč zapustiti svoje domove.

Preberi več… “Hude božične poplave v Veliki Britaniji!”

Please follow and like us:

Veter ponekod povzročal težave

Zaradi bližine in lege ciklonskega območja smo pod vplivom okrepljenih jugozahodnih vetrov. Veter je okrepljen v večjem delu države, najmočneje pa piha na severovzhodu države, kjer je ponekod že podrl nekaj dreves. V sunkih lahko danes veter na severovzhodu države še preseže 70km/h, predvsem po vrhovih Pohorja pa lahko sunki presežejo tudi 100km/h. 

60421435
Fotografija je simbolična

Veter se je okrepil že v torek zvečer in predvsem v severovzhodnem delu države podrl več dreves. Na širšem območju občine Podvelka pa je okoli 20. ure brez elektrike začasno ostalo 641 odjemalcev.

Za izpad elektrike je bilo krivo drevo, ki je padlo na daljnovod. V naselju Recenjak v občini Lovrenc na Pohorju so na cesto padla štiri podrta drevesa. Gasilce so zaradi podrtega drevja potrebovali tudi v občini Radlje ob Dravi ter na cesti Podvelka-Rdeči Breg v občini Podvelka.

Gasilci so posredovali tudi v Zgornjem Gasterju v občini Sveti Jurij na območju Slovenskih Goric, kjer je na cesto padel telefonski drog. Na Ljubljanski cesti v Kostanjevici na Krki pa je ponoči močan veter poškodoval del strehe na stanovanjskem bloku.

Okrepljen veter se bo nadaljeval tudi v današnjem dnevu. Drugače pa bo dan večinoma oblačen in ponekod tudi deževen. Močnejši dež je predviden v zahodni polovici države, kjer lahko zaradi obilnih padavin močneje narastejo nekatere reke. Na območju Julijskih Alp bo nad 1400m nadmorske višine lahko padlo tudi preko 100 cm novega snega, drugod bo do petka zjutraj, nad 1500 m, padlo od 25 do 50 cm.

pcp24hz1_web_3

2 metra novega snega v Italijanskih Alpah!
V poslabšanju, ki že trka na vrata tudi pri nas bo v Italijanskih Alpah na severovzhodu države, v naslednjih 48 urah, lahko padlo tudi nad 200 cm novega snega!

V naslednjih poslabšanjih bo meja sneženja predvidoma vse nižje. Več o poslabšanjih, ki so še na vidiku pa si lahko preberete TUKAJ.

 

Aleš R.

Please follow and like us: