Američani napovedali dobro zimo

Ameriški meteorološki portal Accuweather je v sriedo 5.11.2014  objavil prvo svojo sezonsko napoved za zimo 2014/2015. Pod napoved se je podpisal meteorolog Eric Leister. Po topli oziroma zelo mili zimi 2013/2014 v večjem delu Europe, ko je bilo snega zelo malo in nadpovprečno toplo. Accuweather predvideva nekaj povsem drugačnega za zimo, ki je pred vrati. Preberi več… “Američani napovedali dobro zimo”

Please follow and like us:

Nevihtni oblaki v objektivu Camille Seaman

Fotografinja Camille Seaman, ki je znana po svojim zgodnjim slikam velikih polarnih ledenih gor, je tokrat namenila svojo pozornost drugemu naravnemu pojavu: nevihtni oblaki nad ameriškim Srednjim zahodom. Ona se je pridružila izkušenim »lovcem na nevihte« in se osredotočila na iskanju posebnega tipa oblakov – super celic. 22 junija 2012 v zahodnem delu Nebraske ji je uspelo najti veliko super celico in jo posneti na različne načine. V tej zbirki boste videli njena dela.

vir:http://www.bigpicture.si

Kopiranje slik brez predhodnega dovoljenje prepovedano!

Please follow and like us:

S pomočjo letal boljša vremenska napoved

Slovenija je kot prva država na svetu razvila rešitev, ki s pomočjo radarjev pridobiva vremenske meritve iz letal, ki prečkajo zračni prostor države. Na ta način vremenoslovci razpolagajo z večjo količino podatkov, ki jim omogočajo izdelavo bistveno natančnejših kratkoročnih vremenskih napovedi. Preberi več… “S pomočjo letal boljša vremenska napoved”

Please follow and like us: